Elin

Spara pengar och skippa snabbmat

Idag måste jag bara få ge er mina tips till att spara pengar och skippa snabbmat. Allt i ett.

Både jag och Micke älskar att laga mat och experimentera i köket. Detta gör det väldigt enkelt för oss att skippa snabbmat och spara pengar. En dag i veckan sätter vi oss ned och planerar vad vi ska äta kommande vecka, vi skriver upp vad vi ska äta, vad vi har i kyl/frys/skafferi och skriver sedan upp vad vi behöver köpa till veckan. Sedan åker vi och storhandlar. Detta medför att det inte uppstår några frågor såsom "vad ska vi äta idag?" som ofta leder till just snabbmat, det medför också till att vi inte köper någonting som vi inte behöver och därmed sparar vi pengar.

Vi storhandlar alltid en gång i veckan och innan det så skriver vi upp vad vi ska äta i veckan och vad vi behöver köpa till det. Detta medför inte bara att vi skippar snabbmat och frågor som "vad ska vi äta idag?" utan även att vi sparar pengar. Vi köper inget onödigt. Vi är även medlemmar på både Willys och ICA och går igenom deras rabatter när vi ska planera mat. För att bli medlemmar så frågar ni i kassan/förbutiken på respektive butik. Superbra tips!

Den bästa maten som finns är den som är den som är hemmagjord. Nedan ser ni tre helt hemmagjorda rätter vi gjort på senaste.

Alltså, mitt tips är då att planera veckans mat och inköpslista. Köp endast det du behöver. Har man veckans mat planerad så vet man alltid vad man ska äta och undviker då att ta det enklare alternativet, snabbmat, när man inte vet vad man ska äta.

Sen så är ju snabbmat väldigt gott ibland och absolut någonting man måste få unna sig. smile

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas