Elin

Ischoklad

Jag är helt slut. Utmattad. Jag måste kämpa för att hålla mig vaken. De två senaste kvällarna/nätterna har jag sovit mer än 20 timmar. Detta är absolut inte likt mig. Jag sover 8 timmar varje natt, sen är det bra - jag är utvilad. Pigg och redo att skapa dagen. Crea diem. Kanske har någonting att göra med att jag varit förkyld i snart fem veckor. Det går väldigt upp och ned, ena dagen kan jag vara pigg och känna mig helt frisk medans jag nästa dag har feber och är helt fullproppad i näsa. Idag är en dag då det varit mitt emellan. Hanterbart. Jag har jobbat, lagat mat, kollat ett avsnitt på serien vi är på och gjort en och en halv sats ischoklad tillsammans med Micke. Inget julbak utförs utan julmusik heller. Till Mickes, inte så, stora förtjusning.

Vi gjorde en halv sats helt vanliga, the original. En annan halva gjorde jag med apelsinsaft och lite apelsinskal. Den sista hälften gjorde Micke med hackade cashewnötter och lite flingsalt. Alla tre blev riktigt goda. Att vi aldrig gjort detta själv förut är nästan en skam med tanke på hur simpla de är att göra. Nu är det gjorda i alla fall. Mer julbak kommer dessutom. Vi tänkte försöka oss på två nya varianter av fudge imorgon också så det blir spännande. =)

Vi letade runt som galningar efter de där typiska ischoklad-formarna i aluminium men fann de aldrig. Blev lite osymmetriskt men det är väl bara charmigt, haha.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas