Elin

Glögg

Godmorgon. Fredagen och lördagen swishade förbi utan att jag ens har hunnit reflektera över dem.

Igår hade vi en rätt så stressig dag. Först kom min farmor hit och gav oss tre fulla påsar med lussebullar, mums! Hon fick stanna på en glöggfika. Vi testade en av de nya jag köpt förut, äppelglögg med smak av lingon (se HÄR). Den var väldigt fräsch och god. Smakade precis som etiketten sa. Lite äpple men huvudsmaken var lingon. Riktigt god. Sen gick jag med henne till tåget och hämtade i samma veva ut några paket på posten. När jag kom hem så blev det fix, trix, tvättstugan och ut och klippa lite granris innan vi tog fram matlådor ur frysen (så bra att spara matlådor när man är för lat för att laga någon dag) och satte på nyaste Maze Runner. En lussebulle, lite nötter och rödvin slank ned.

Dagen idag ser jag verkligen fram emot, men mer om den senare! Önskar er en fin söndag. =)

Chokladhus

Som vi (mest jag) svurit. Som vi (mest jag) suckat och stönad, tappat hoppet och sedan fått upp det igen. Så många gånger vi (mest jag) nästan gett upp. Nu är skiten klar i alla fall och det blev helt okej. Vi försökte oss på glasyr efter receptet men det bara rann av chokladhuset. Glasyren var menad till att sätta dit nonstop och dölja alla felsteg och missar. Icke sa Nicke. Nåja, det kanske har sin charm ändå. I huset ställde vi ett värmeljus som går på batteri, så att det inte smälter. Vill du göra ditt egna hus så har du recept, ingredieser, tips och trix, steg för steg med både text och video HÄR.

Pepparkaksbak

I lördags började vi, som sagt, pynta lägenheten liten. Vi lyssnade på massor med julmusik och bakade även pepparkakor. Jag har som en vision att äta halva degen och göra pepparkakor av andra halvan. Haha. Vi ska faktiskt ta och baka mer pepparkakor till veckan, även massa andra smarrigt som hör julen till. Mer om det senare.

Hur bakar ni pepparkakor?

Ischoklad

Jag är helt slut. Utmattad. Jag måste kämpa för att hålla mig vaken. De två senaste kvällarna/nätterna har jag sovit mer än 20 timmar. Detta är absolut inte likt mig. Jag sover 8 timmar varje natt, sen är det bra - jag är utvilad. Pigg och redo att skapa dagen. Crea diem. Kanske har någonting att göra med att jag varit förkyld i snart fem veckor. Det går väldigt upp och ned, ena dagen kan jag vara pigg och känna mig helt frisk medans jag nästa dag har feber och är helt fullproppad i näsa. Idag är en dag då det varit mitt emellan. Hanterbart. Jag har jobbat, lagat mat, kollat ett avsnitt på serien vi är på och gjort en och en halv sats ischoklad tillsammans med Micke. Inget julbak utförs utan julmusik heller. Till Mickes, inte så, stora förtjusning.

Vi gjorde en halv sats helt vanliga, the original. En annan halva gjorde jag med apelsinsaft och lite apelsinskal. Den sista hälften gjorde Micke med hackade cashewnötter och lite flingsalt. Alla tre blev riktigt goda. Att vi aldrig gjort detta själv förut är nästan en skam med tanke på hur simpla de är att göra. Nu är det gjorda i alla fall. Mer julbak kommer dessutom. Vi tänkte försöka oss på två nya varianter av fudge imorgon också så det blir spännande. =)

Vi letade runt som galningar efter de där typiska ischoklad-formarna i aluminium men fann de aldrig. Blev lite osymmetriskt men det är väl bara charmigt, haha.

Äppelglögg

Jag var på IKEA med mamma och Mattias för ett par, kanske tre, veckor sedan. Där hittade jag detta trepack med äppelglögg. Jag fastnade för den med smak av rabarber. Rabarber är en av mina favoritsmaker och någonting som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. De andra två tyckte jag också lät riktigt goda så ska bli spännande att smaka alla dessa tre. Återkommer självklart med recensioner. =)

Julpyntat

I lördags kunde jag inte hålla mig längre. Jag tycker väl egentligen att man kan börja julpynta första advent eller första december, vad som än kommer först. Men i lördags, en dag innan första advent, kunde jag inte hålla fingrarna i styr längre och satte igång med pyntet. Varenda rum, förutom badrummet, är nu pyntat. Inte för mycket men samtidigt inte för lite. Julgranen åkte även upp och katten älskade den såklart, jag fick säga till honom en gång och då struntade han i den. Kulorna tycker jag även passade så bra in i vår lägenhet. De är tre olika som alla går i silver. En blank, en matt och en glittrig. Funderar på om man ska ha glitter också men kan lätt bli för mycket där den står just nu.