Elin

Min träningsresa

Hur hamnade jag här? Hur gick det till?

I min uppväxt har jag alltid varit ganska aktiv. Jag har gått på olika sporter, jag har spelat fotboll med vänner och så vidare. Jag är uppväxt med att cykla, gunga och sådana typiska saker barn som är födda på 90-talet gjorde. Känns som att de som är födda nu på 2000-talet växer upp i soffan med en iPad och framför datorn.

Uppe i tonåren så blev jag dock väldigt stillasittande i vardagen. Jag red, jag åkte skidor på vintern och var ute i naturen på sommaren men generellt sätt så var jag väldigt stillasittande.

Det var bakgrunden och uppväxten, vad hände sedan?

Det var när jag ville komma in på en utbildning för typ tre år sedan, sommaren 2012, som mitt liv tog en vändning. Detta på grund av att jag suttit kvar utanför Ica Maxi och sett en polisbil, mina tankar skenade i väg. Jag var tvungen att kunna springa 2 kilometer under 10.15 minuter tror jag det var. Jag började springa med pappa, som sprungit mycket i sitt liv. Det var hemskt och jag hatade det, men jag gjorde det oftast. Pappa drog, bokstavligt talat, ut mig. Jag kunde säga att jag hade halsont och så vidare bara för att få slippa. Samtidigt så drog, bokstavligt talat här med, min pojkvän med mig ut på promenader i princip dagligen. Jag började vid denna tid även tänka mer på vad jag åt och ändrade om småsaker, till exempel att jag slutade äta godis varje dag. Jag bytte ut rostbrödet mot grovt bröd. Små och enkla saker som faktiskt gjorde någonting psykiskt såväl som fysiskt.

Jag gick ned en del. Jag var absolut inte tjock innan, verkligen inte. Jag hade en del fett men mådde inte så bra i mig själv. Sedan tog jag rekord, jag var inte riktigt i mål men endast fyra sekunder från.

Att nästan vara i mål triggade mig otroligt mycket och jag började tänka ännu mer på vad jag åt och tränade väldigt mycket, mest löpning och promenader men även styrka hemifrån.

Jag fick sedan en pulsklocka och blev ännu mer taggad. Jag körde hårt men i princip endast med löpning, promenader och styrka hemifrån. Klättring, vandring, skidåkning och ridning fick visserligen också en plats i vardagen då och då.

Januari 2014 köpte jag mitt första riktiga medlemskap på ett riktigt gym. Allt jag haft tidigare var klippkort, prova på att ett litet gym i källaren hemma. Jag började se skillnad nästan på en gång och blev ännu mer taggad, om det nu var möjligt? Jag bodde verkligen på gymmet, var där i princip varenda dag och tränade antingen med min pojkvän eller gick på pass. Tänkte mycket på kosten och rörde mig otroligt mycket. Jag läste även mycket inom detta breda ämne och blev mer och mer intresserad.

I juni 2014 så tog jag en engelsk utbildning inom näringslära och i augusti samma år så började min utbildning till int. lic. Personlig tränare.

Började jobba på ett gym och startade eget företag för att ha möjligheten att hjälpa alla er. Fick så otroligt mycket tillbaka. <3

Resan har varit fantastisk, men det är en resa som aldrig kommer ta slut, en resa som jag aldrig kommer ge upp. Mina egna resultat och den feedback jag får från mina kunder ger mig styrka att klara av vad som helst.

Här står jag idag. Älskar det jag gör. En helt annan människa. Nu när jag suttit och skrivit denna historia så undrar jag: Vart hade jag varit om jag inte suttit kvar i bilen utanför Ica Maxi den där dagen?

Rörigt inlägg men det var precis vad början på min resa var. Tränar ni? Om ja, hur hamnade ni där? Kan ni inte berätta om er resa?

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas