Elin

Det här med rökning...

Mina åsikter kring rökning har alltid varit och kommer alltid vara detsamma.

Jag är väldigt emot det. Jag tycker det är riktigt äckligt. Hur kan man vilja skada sin kropp på det viset? Stoppa en illaluktande pinne i munnen och skapa en andningsväg genom den. Det är helt befängt.

Överallt jag går ser jag rökare. Går jag till affären så röker folk utanför, väntar jag på tåget så röker folk på perrongen, på vissa krogar får man till och med röka inomhus i speciella rum (där det luktar pyton hela vägen ut) och så vidare. Att då, trots mitt aktiva val att vara en icke-rökare, bli påtvingad att röka passivt är sjukt... Varför? Okej, du kanske vill paja dina lungor men paja för guds skull inte mina friska lungor. Det finns inte många kvadratmeter jag kan stå på utan att få i mig denna äckliga rök.

Blev kanske lite hatiskt detta inlägget. Jag hatar rökning men givetvis så hatar jag inte människor som röker då jag känner många fina människor som röker. Ta detta därför inte på fel sätt. Det är den äckliga pinnen jag hatar. 

Vad tycker ni om rökning? Röker ni själva? 
Detta är bara mina åsikter, ingen åsikt är fel.

cigarette    

Kom igång med löpningen

Hej vänner! ♥ Idag tänkte jag ta upp mina bästa tips för att komma igång med löpningen.

Bra skor! Det är otroligt viktigt att hitta ett par skor som passar dig. Vid exempelvis pronation, supination eller övriga "feltramp" gäller det att hitta en sko som motverkar just det. Ett tips är att gå in på din närmsta Löplabbet-butik så hjälper de dig.

Underlaget är viktigt! Att springa på asfalt har för mig aldrig varit något alternativ. Hårt och tråkigt. Jag är en skogslöparmänniska. Att springa i skogen eller på andra mjuka underlag är det bästa för bland annat leder.

Börja lätt! De första passen borde vara korta och efter din förmåga. Ett par kilometer är en bra början. Kan också vara bra att börja med intervaller om du inte orkar springa hela sträckan. Spring 5 min, gå 5 min exempelvis. Öka sedan succesivt anting kilometer eller hur länge du springer (minska då gåsträckan också).

Stärk upp fötter och underben! Att göra tåhävningar, stretcha eller massera fötter och vader kan vara till fördel, speciellt på en balansplatta. Detta för att stärka upp småmuskler. Även en bra ide att göra andra benövningar för att stärka upp hela benen generellt sett.

Ut och spring nu, lycka till! För att förbättra löpningen, läs mitt tidigare inlägg HÄR.

 

2015

Hej på er från ett nytt år! ♥

Gårdagen var lyckad. Otroligt lyckad.
Jag och killen bjöd hem ett litet gäng och åt trerätters. Alla rätterna satt mitt i prick. Efter maten ramlade det in mer och mer folk. Det var väldigt lyckat fram tills två-tiden då folk började bli för fulla. För fulla människor är äckligt.

Överlag en väldigt bra kväll/natt i alla fall. Fick fira med några av de närmsta vännerna. Det var även mitt och min pojkväns sjätte nyår tillsammans. Hur sjukt? Har precis kommit hem från jobbet och bokstavligt talat tryckt i mig en pizza. Det är ju officiella pizzadagen.

Firade ni in 2015 på bästa möjliga sätt?

Upp