Elin

Kom igång med löpningen

Hej vänner! ♥ Idag tänkte jag ta upp mina bästa tips för att komma igång med löpningen.

Bra skor! Det är otroligt viktigt att hitta ett par skor som passar dig. Vid exempelvis pronation, supination eller övriga "feltramp" gäller det att hitta en sko som motverkar just det. Ett tips är att gå in på din närmsta Löplabbet-butik så hjälper de dig.

Underlaget är viktigt! Att springa på asfalt har för mig aldrig varit något alternativ. Hårt och tråkigt. Jag är en skogslöparmänniska. Att springa i skogen eller på andra mjuka underlag är det bästa för bland annat leder.

Börja lätt! De första passen borde vara korta och efter din förmåga. Ett par kilometer är en bra början. Kan också vara bra att börja med intervaller om du inte orkar springa hela sträckan. Spring 5 min, gå 5 min exempelvis. Öka sedan succesivt anting kilometer eller hur länge du springer (minska då gåsträckan också).

Stärk upp fötter och underben! Att göra tåhävningar, stretcha eller massera fötter och vader kan vara till fördel, speciellt på en balansplatta. Detta för att stärka upp småmuskler. Även en bra ide att göra andra benövningar för att stärka upp hela benen generellt sett.

Ut och spring nu, lycka till! För att förbättra löpningen, läs mitt tidigare inlägg HÄR.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas