Elin

Sociala medier

Det här med sociala medier...

Det är ju en skitkul grej, rent utsagt. Men, det kan inte gå en dag utan att jag blir irriterad. Främst på alla dessa hashtags nämnda fitness och health. Det ligger en sådan fruktansvärt orolig atomsfär över hashtags likt dessa. De visar i varje fall inte innebörden av orden.

Om vi tar fitness till att börja med. Det är för mig tävlingarna där man ställer sig på en scen iklädd bikini eller badbyxor och tävlar i vem som har bäst definerade eller stora muskler, vem som har bästa schenspråket och vem som lyckas charma domarna bäst. För mig är det inte någonting man är, det är någonting man gör. Tävlar. Bikinifitness, bodybuilding, bodyfitness m.m. Fitness är inte någonting man är om man är vältränad. 

Hälsa då. Denna punkt kan driva mig till vansinne. Jag kollar ibland igenom bilder under denna taggen. Finns där någonting som faktiskt tillhör kategorin hälsa på riktigt? Säkerligen. Tror dock att 90 % av bilderna hashtaggade med ordet hälsa är ohälsa istället. De flesta bilderna handlar om kroppsliga ideal och synen på, framförallt, kvinnokroppen. Hur kan den ha blivit ett sådant stort objekt?

Vi har ju även det här med cheatdays. Seriöst, vem kom på det uttrycket? Det är helt idiotiskt. Har kommit över flera bilder på exempelvis godis där personen som laddat upp denna bild måste förklara sig och säga att denne har en cheatday. Hashtagsen fitness och health finns givetvis med under bilden. Då är det helt plötsligt okej att äta godis, i detta fall? Frågar ni mig så är det alltid okej. Och ordet cheatday hatar jag. Varför ens kalla någonting för fusk? Du kan faktiskt inte fuska mot dig själv. Du var sugen på godis, du köpte godis och du åt det. Varför är inte detta okej? 

Dit jag vill komma med detta är att sociala medier är hemska. Förvrängningen av en persons vardag är skrämmande. Bara för att en bild säger att du måste se ut på ett visst sätt eller agera på ett visst sätt så behöver du inte göra det. 

Gällande #health så vill jag säga att godis är lika mycket hälsa som grönsaker. Här måste vi försöka förstå att hälsa enbart handlar om en persons mående. Hälsa är inget utseende. Allt handlar om en balans mellan den mentala hälsan och det fysiska tillståndet. 

Detta är givetvis enbart mina tankar. Ingen åsikt är rätt eller fel. Vad tycker ni? Håller ni med mig? Inte? Berätta!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas