Elin

Time

Onsdag. Redan?! Vart försvann veckans tidigare dagar?

Jag blir nästan rädd. Alldeles nyss var det nyår, nu är det nästan sommar. Alldeles nyss fick vi reda på att vi om över 70 dagar skulle flytta hemifrån, nu är det under två veckor kvar bara. Vart försvann dagarna? När jag tänker på detta så blir jag rädd. Jag blir rädd att jag inte tar vara på dagarna så som jag vill. 

Känner ni att ni tar vara på era dagar precis så som ni vill?

Bilder från alla hjärtans dag i år, kändes som bara någon vecka sedan. Den kvällen tog jag verkligen till vara på. ♥ 

 

Rainy days equals...

...förstörda skor och flottig mat!

Saker vi ska "plantera"

Nu när vi flyttar så kommer vi planter/köpa dessa olika plantor - Citron, Chili och Tomat. Så himla fint, gott och enkelt att bara gå och plocka lite till maten som står på spisen och förbereds. :)

Tips!

Alltså jag har under ett par års tid letat efter ett riktigt gott proteinpulver. Jag har testat otroligt mycket olika märken och smaker men aldrig hittat någon som varit riktigt god. Det har funnits de som varit okej men aldrig den där riktigt goda smaken utan någon konstig bismak eller eftersmak. Tills nu. Detta är på riktigt det godaste jag smakat. Till och med blandat med vatten. Dessutom så är jag väldigt svag för smakkombinationen banan och choklad. 

Kan hittas HÄR.

Frukost på sängen?

Först och främst så måste jag säga tusen tack för responsen jag fick till inläggen "Vill du ha en platt mage" lite längre ned. Ni är fantastiska. Tack! Sen måste jag ju även visa vad jag väldigt gärna skulle vilja äta just nu.. Är man på jobbet en måndagsmorgon så får man faktiskt drömma sig bort lite. Skrattande

Estrella sommarsmaker

Vill du ha en platt mage?

Hur många av er svarade precis ja på den frågan? 

Den här hetsen som ligger i luften på sociala medier är skrämmande. Varför är det så viktigt att anpassa sig efter samhället? Varför ska man alltid vända kappan efter vinden för att passa in? Jag förstår inte grejen. Unga tjejer skriver till mig och frågar hur de ska få bort fettet från sin elvaåriga mage eller hur de ska göra för att få ett mellanrum mellan benen. Förstår ni hur hemskt det är? När jag var elva år gungade jag fortfarande, jag åkte rutschkana i lekparken och ritade hästar med tuschpennor. Jag fikade med bullar och mjölk, lekte med mina vänner och skrattade. Jag hade knappt en telefon och timmarna framför datorn spenderades åt att spela Bubble Trouble eller rita i paint. Jag mådde bra och var glad att jag fått en fungerande kropp.

I dagens samhälle är det okej att inte äta något, det är okej att spendera mer timmar på gymmet än hemma, det är okej för det är så man ”ska vara”. Hur kan det vara så? Hur kan en värld vara så utseendefixerad och göra 90% av befolkningen blinda för vad som egentligen är hälsa. Jag ser bilder på instagram på lite salladsblad och skinkskivor med taggarna #Fitness och #Health. Jag skulle inte påstå att detta var varken eller. Fitness för mig är tävlingarna man ställer upp i och hälsa för mig är att må bra. Nu kan ni säga vad ni vill, men lite sallad och skinka mår man inte bra av. Vi blir så blinda och provocerade av vad andra äter, hur andra tränar och hur andra människor ser ut. Vad som egentligen spelar roll, och alltid gjort, är hur du mår. Inifrån och ut.

Kondition och crunches är något som finns med på schemat varje dag. Gärna 10 mil intervaller och 100 crunches x 10. Jag överdriver, men jag hoppas ni förstår. Det är varken hälsosamt för kroppen eller psyket och det kommer inte leda någonvart. Att träna mage så intensivt kan dessutom vara farligt. Hur vet du om du tränar rätt? Jag gjorde inte det, även om jag inte tränade mage frenetiskt. Detta kan utvecklas till något så allvarligt att du kan behöva operera (Separerade Magmuskler). Varför ska vi bry oss om hur andra lever när vi alla är olika och har olika förutsättningar samt mål? Förstår ni då hur fel det kan bli? Förstår ni hur mycket samhället har utvecklas på gott och ont? Förstår ni hur farligt det kan vara att experimentera med kroppen utan att veta vad man gör? Förstår ni? Jag hoppas verkligen det.

Jag frågar dig igen: Vill du ha en platt mage?

Postat detta inlägg flera gånger, men det är så himla viktigt.

Gårdagen

Igår kväll begav sig jag, Micke, min syster och hennes kille in till stan för spökvandring i gamla stan. Det är någonting jag verkligen kan rekommendera. Himla intressant och kusligt. Någonting alla borde göra tycker jag. Efter det drog sig jag och Micke vidare till en inflyttningsfest. En bra kväll helt enkelt.

Ge mig detta nu!

Bathroom inspiration

Vart är toppen ifrån?

Toppen kommer från nelly.com, direktlänk HÄR.

Musik till träning

Hejsan!

En till frågan på begäran. Vad för musik jag tränar till. Delar därför med mig av min spellista till er.

Hjälp mig, vilka låtar behöver jag komplettera med? 

Ledig torsdag

Nu är vi påväg hem till killens mormor och morfar för middag. Ska bli mys. :)

Du & jag

Tre bilder från tre olika år. Tre år av alla våra snart sex år tillsammans. Helt galet! ♥ 

Lunarglide

Finnes HÄR.

Lunchar med syster

Sociala medier

Det här med sociala medier...

Det är ju en skitkul grej, rent utsagt. Men, det kan inte gå en dag utan att jag blir irriterad. Främst på alla dessa hashtags nämnda fitness och health. Det ligger en sådan fruktansvärt orolig atomsfär över hashtags likt dessa. De visar i varje fall inte innebörden av orden.

Om vi tar fitness till att börja med. Det är för mig tävlingarna där man ställer sig på en scen iklädd bikini eller badbyxor och tävlar i vem som har bäst definerade eller stora muskler, vem som har bästa schenspråket och vem som lyckas charma domarna bäst. För mig är det inte någonting man är, det är någonting man gör. Tävlar. Bikinifitness, bodybuilding, bodyfitness m.m. Fitness är inte någonting man är om man är vältränad. 

Hälsa då. Denna punkt kan driva mig till vansinne. Jag kollar ibland igenom bilder under denna taggen. Finns där någonting som faktiskt tillhör kategorin hälsa på riktigt? Säkerligen. Tror dock att 90 % av bilderna hashtaggade med ordet hälsa är ohälsa istället. De flesta bilderna handlar om kroppsliga ideal och synen på, framförallt, kvinnokroppen. Hur kan den ha blivit ett sådant stort objekt?

Vi har ju även det här med cheatdays. Seriöst, vem kom på det uttrycket? Det är helt idiotiskt. Har kommit över flera bilder på exempelvis godis där personen som laddat upp denna bild måste förklara sig och säga att denne har en cheatday. Hashtagsen fitness och health finns givetvis med under bilden. Då är det helt plötsligt okej att äta godis, i detta fall? Frågar ni mig så är det alltid okej. Och ordet cheatday hatar jag. Varför ens kalla någonting för fusk? Du kan faktiskt inte fuska mot dig själv. Du var sugen på godis, du köpte godis och du åt det. Varför är inte detta okej? 

Dit jag vill komma med detta är att sociala medier är hemska. Förvrängningen av en persons vardag är skrämmande. Bara för att en bild säger att du måste se ut på ett visst sätt eller agera på ett visst sätt så behöver du inte göra det. 

Gällande #health så vill jag säga att godis är lika mycket hälsa som grönsaker. Här måste vi försöka förstå att hälsa enbart handlar om en persons mående. Hälsa är inget utseende. Allt handlar om en balans mellan den mentala hälsan och det fysiska tillståndet. 

Detta är givetvis enbart mina tankar. Ingen åsikt är rätt eller fel. Vad tycker ni? Håller ni med mig? Inte? Berätta!

Beautiful

Har ni sett något så fint? Fick hem ännu fler saker från Fyndiq.se. Denna otroligt vackra bricka, är helt förälskad i den, och en där söta tesilen som hänger på tekoppens kant. Hur fint? Det bästa är att allt är så billigt hos Fyndiq. :) Brickan finns HÄR och tesilen finns HÄR.

Världens snyggaste Nike

Världens snyggaste Nike går att köpa HÄR. Jag har nu varit mamma till dessa mintgröna sneakers i en måndag. Grattis till oss! Haha...

Chilli

Chilli måste vara en av de butiker som har absolut mysigast inredning. Vi var där i helgen och jag fick bland annat med mig dessa:

Dessa kommer stå på våran tv-bänk och matcha den sååå himla bra. Ni kommer förstå vad jag menar när ni får se det sen! :)

Den vänstra hittar ni HÄR och den högra hittar ni HÄR.
Vet ni vad det bästa är? (Inte leksaker från BR) De kostar endast 39 kr!