Elin

Ostbollar

Vilken fantastisk helg jag haft, och har. För helgen är faktiskt inte slut ännu. Men mer om det senare...

Idag fyller min bästa vän, min fästman, min sambo, min livskamrat 23 år. Det ska självklart firas ordentligt! Vi fixade och trixade lite under gårdagen och fick till två, vad vi hoppas blir, smarriga smörgåstårtor med massa räkor, grönsaker, lax (finns en barntårta till min mamma och syster som inte gillar lax......), rom och citron. Varken jag eller Micke har tidigare bakat/gjort smörgåstårta så det ska bli spännande (kommer självklart bild på den senare också). Särskilt eftersom att smörgåstårta är Mickes favorit.

Nu har jag precis klivit ut från duschen. Innan dess gjorde jag en annan av Mickes favorit (han har några stycken) - ostbollar. Någonting som han de senaste tre, fyra åren fått som frukost på sängen och verkligen älskar. De är dessutom hur lätta som helst att göra, recept under bilderna. Därför ska jag in och väcka honom nu med en vaniljlatte, ostbollar och några presenter. 

Recept:
200 g riven västerbottenost
300 g cream cheese
1 dl hackad färsk gräslök
1 dl hackad färsk timjan

Gör såhär: Blanda ostarna till en hård gegga i en bunke. Blanda även de hackade örterna på en plan tallrik.  Forma ostgeggan till bollar och rulla dem i örtorna. Ställ in i kylen tills det är dags att servera.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas