Elin

Tankar om framtiden

Vart ser du dig själv om 10 år?

Detta är en fråga jag tänkt på och reflekterat över väldigt mycket. Jag är 23 år gammal och känner väl att jag måste börja ta tag i livet. Vad vill jag göra?

Under de senaste fyra åren, åren sedan studenten, har jag jobbat i princip nonstop med allt från säljare, förskola och forskningsassistent till butiksmedarbetare, personlig tränare och diverse kontorsjobb. Ingenting har varit någonting för mig egentligen. Det roligaste har varit personlig tränare, till en början, till slut gick det ut över mig och jag valde därför att inte längre utöva mitt intresse i yrkesform. Jag vill kunna separera på yrke och intressent på samma sätt som jag vill kunna separera på arbetskollegor och nära vänner/anhöriga.

Jag har nu bestämt mig för att studera. Jag håller i nuläget på att läsa kurser jag inte läst för att kunna söka in till en utbildning. Jag har läst två av de tre kurser jag behöver. Har precis sökt in till den tredje kursen och hoppas verkligen på att jag kommer in. Jag vill jobba som fysioterapeut i framtiden. Det är ett yrke jag känt skulle passa mig under en tid. Det är någonting jag tror jag skulle trivas i och faktiskt tycka om, men samtidigt att det inte är mitt intresse. Jag vet i alla fall en sak och det är att jag vill jobba med och hjälpa människor. Därför tror jag, och hoppas, att jag är färdigutbildad fysioterapeut som jobbar om 10 år. Om 10 år är jag ändå 33 år gammal.

Jag hoppas även att jag vid 33 års ålder är gift med Micke. Jag hoppas verkligen det. Micke är den enda människan jag någonsin haft sådana här starka känslor för, det knäppa är att de bara bli starkare känslor för var dag. Eftersom vi redan är förlovade så tror jag nog att vi är gifta inom 5 år. Men det får ta den tid det tar. Vi vill köpa radhus eller liknande innan ett bröllop är aktuellt. Kan berätta mer om mina tankar om vårt bröllop i ett annat inlägg. Ja, radhus, det hoppas jag att vi har köpt inom 5 år det med. Vi hade väl egentligen planerat på att köpa radhus eller liknande nu till sommaren men eftersom räntorna gör som de gör nu så får vi se. Vi väntar nog på kraschen.

Barn är någonting jag också hoppas att vi skaffat. 2-3 stycken vill vi båda ha. Denna tanke gör mig rätt fär tänk om vi inte kan få barn? Tänk om någonting är fel. Jag kan bli galen av tanken och vill bara veta. Samtidigt så vill jag inte veta. Det är samma sak som de här apparna på facebook som kan visa när och hur man ska dö. Jag vill väldigt gärna veta, sålänge jag får ett "positivt svar" men jag vågar inte för rädslan om att det ska vara negativt.

Sammanfattningsvis önskar jag mig ha den typiska Svensson-familjen inom 10 år. Det låter så tråkgit men det är min dröm. Sålänge jag får leva varje dag i resten av mitt liv med mannen jag älskar beyond alla ord så är jag nöjd. Framtiden tar vi tag i när den väl kommer. En dag i taget.

Hur tror ni att era liv kommer se ut om 10 år? Hur gammal är du om 10 år?
Dela väldigt gärna med er då jag finner detta otroligt kul och spännande.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas