Elin

The world

Jag blir rädd. Jag är rädd. Rädd för mänskligheten. Det är så fruktansvärt hemskt allt som händer nu för tiden.

Jag måste få inleda detta inlägg med att jag inte är rasist eller emot religioner, övriga folkgrupper och värderingar som människor har. Vad jag dock avskyr är vilka val och vägar vissa människor väljer att ta och gå. Jag avskyr människor som saknar empati. Människor som inte värderar andra människor eller djur. Jag avskyr människor som plågar andra. Fysiskt och psykiskt. Jag blir rädd.

Det här samhället och den här världsbilden vill jag inte ge mina barn. Jag vill inte dra in en oskyldig själ i en värld som är så skev och hemsk som denna är. Jag vet inte om det stämmer men jag tror att tragiska händelser blir allt fler i Sverige, och i världen. Det finns så mycket ondska på denna planet att jag inte ens kan förstå det. Jag vill ha barn någon gång, det vill jag verkligen. Det känns så tragiskt att den nya generationen ska få växa upp i och formas av människosynen, världsbilden och även alla ideal som svävar i luften. 

Jag önskar av hela mitt hjärta att detta kommer förändras. Tyvärr så tror jag inte det kommer bli så. Men de sägs ju att hoppet är det sista som överger en människa så jag måste fortsätta hoppas och önska. Känns ändå bra att jag på flera sätt får vara med och forma nästa generation just nu, på ett eller annat sätt. Om/när jag blir mamma ska jag även göra mitt yttersta för att förbättra detta. Ingen kan göra allt men alla kan ju göra någonting, även om det är minska möjliga handling.

Med detta inlägg så vill jag be er alla ta vara på livet och på era nära och kära. Man kan aldrig veta vad livet tar för vändningar. 

Hur tänker och resonerar ni i denna fråga?
INGEN åsikt är fel.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas