Elin

Hur överlever du kylan?

Jag kanske är en av de få som faktiskt inte bara älskar sommaren? Jag gillar varje årstid då jag tycker de alla har sin charm. Våren med alla knoppar och blommor som slår ut, sommaren med värmen och alla vackra färger, hösten med alla vackra löv och kylan som drar in, vintern med snökristallerna som faller och lägger sig på marken. Jag älskar de typiska årstiderna. En regnig vinter eller en kall sommar gillar jag inte sådär jättemycket.

Just hösten ser jag fram emot väldigt mycket nu. Det är så mysigt att kunna lägga sig i soffan med en kopp te och tända ljus utan att svettas ihjäl. Vi har så himla mycket ljus hemma och de får bytas ut titt som tätt då de brinner upp fort.

Tänkte gå in mer ingående på mina 10 bästa tips för att ”överleva” hösten då jag vet att det finns många där ute som bara längtar efter nästa sommar.

1. Hitta en bra serie att följa. Mina bästa tips är följande: Orphan black, Orange is the new black, Pretty little liars, Suits, How I met your mother, House of cards, Sleepy Hollow, Blacklist, The killing, Game of thrones. Några tips i alla fall. Film funkar givetvis också.

2. Drick mycket varma drycker, exempelvis te, varm choklad eller vaniljlatte. Mina favoriter!

3. Se till att ha hemmet fullt med ljus i olika dofter, former och lyktor. Ljus höjer mysfaktorn enormt mycket sen doftar det gott också (även om det inte är doftljus).

4. Mysiga filtar eller plädar, tofflor, koftor och morgonrockar kommer hålla dig varm och go. Det är så mysigt att kliva upp från ett bad med nyrakade ben, smörja in sig och sedan lägga sig i soffan med en filt.

5. Baka. Jag älskar att baka. Det är kul och sedan doftar det så gott i hemmet med något som precis blivit färdiggräddad i ugnen. Att sedan kombinera denna bakelse med en filt och en kopp te framför en serie, det blir perfekt.

6. Läs böcker och tidningar. En punkt jag tyvärr inte varit så bra på att göra på sistone. Detta för att jag har jobbat heltid och studerat heltid. Lägg dig i ett bad med någon bra bok eller intressant tidning, kanske en chokladbit också?

7. Koppla av. Släpp alla måste och all stress, om en bara för en timme varje dag. Det kommer få dig att finna ro inför alla nya måsten som kommer.

8. Träna. Detta är en punkt som passar in i allas liv och under alla årstider. Någonting som gör gott under vilken period i livet du än är. Lägg det på din egen nivå, kanske bara en promenad i den friska höstluften. Eller varför inte gå ut med en vän och hoppa i lövhögar? Jag lovar, det kommer bara göra gott.

9. Umgås med människor du tycker om. Umgås du med människor som ger dig energi så kommer din energinivå höjas. Energi är någonting som verkligen behövs när det blir mörkare ute.

10. Njut av hösten. Den är inte dålig, den är fantastisk!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas