Elin

Sanningar om mig

Nu när bloggen kommit igång ordentligt igen tänkte jag att ni kanske ville lära känna mig lite bättre. Tycker därför det är en bra idé att berätta några sanningar om mig.

1. Jag är en riktig adrenalin-junkie. Exempel på saker jag gjort för att få utlopp för detta är hoppat fallskärm, flyboard, dyka, äventyrbana, segelflyga. Sedan gör jag också "vanliga" saker, mer om det i nästa punkt.

2. Jag älskar att vara ute i naturen och vara aktiv. Jag vandrar, klättrar, tältar, åker skidor och seglar bland annat. Att vara ute i skog och mark eller på vatten och snö ger min själ sådan ro. Att få den friska luften, doften av natur och ljuden som finns där gör mig lycklig.

3. Jag tror att jag äntligen vet vad jag ska göra i framtiden. Under min uppväxt har jag alltid varit säker på vad jag skulle jobba med när jag blev stor. Sedan gymnasietiden och åren efter det kände jag mig otroligt kluven och hade längre inte någon aning om vad jag ville jobba med. Jag provade på ofantligt många yrken efter gymnasiet men ingenting kändes helt rätt. Nu, fyra år senare tror jag äntligen att jag vet vad jag vill jobba med. Jag vill bli fysioterapeut. Jag vill jobba med alla kön, åldrar och problem men vill vara specialiserad på gravida. Jag håller nu på att läsa några kurser jag inte läst som jag måste ha för att söka till högre studier för detta.

4. Känslor är någonting som det finns gott om i mig. Blir jag glad så blir jag verkligen extremt glad, tyvärr så är det likadant åt andra hållet. Jag kan bli riktigt ledsen och irriterad. Trots att jag är en väldigt känslosam person är har jag knappt det minsta humörsvängningar, inte ens den tiden på månaden. Jag är överlag en väldigt glad person tycker jag själv. Jag är ganska hård också, om man kan säga så. Det är inte ofta jag blir arg, ledsen eller förbannad, men när jag blir det så tycker jag själv att jag har all rätt att vara det.

5. Jag blir en hemsk människa när jag är hungrig och när jag är stressad. Detta är någonting jag verkligen inte kan tackla. Blir jag hungrig så måste jag äta på en gång, jag kan nästan inte vänta, det känns som om jag kommer svälta ihjäl... Typ. Jag vet att det inte är så men jag tycker hunger är en sådan obehaglig känsla och gör allt för att slippa den. Stress likaså. Jag kan klara av att ha många bollar i luften samtidigt och jag kan klara av stress till en viss gräns. Under de senaste månaderna har jag varit extremt stressad dygnet runt, på grund av jobb. Det är detta jag inte klarat av. Jag har mått riktigt dåligt psykiskt, fått hjärtklappningar och panikont i både mage och huvud. 

6. Vägen till mitt hjärta går via magen. Glass, lax, choklad, potatis, sås och bakelser av alla dess slag. Jag är inte svårtflörtad, absolut inte. Det enda jag inte klarar av att äta är lakrits, konserverad svamp och kycklingkorv... i princip.

7. Det jag tycker är mest attraktivt på en mans kropp är bröstet och axlarna... om jag inte ska vara klyschig och säga ögonen eller leendet. Jag menar, vem faller inte för ett par perfekta ögon och ett riktigt fint leende?

8. Jag är väldigt intresserad av vad som finns bortom jorden. Under hela min uppväxt har jag varit otroligt faschinerad av allt som har med rymden att göra. 

9. Jag tror på händelser från biblen, koranen och alla andra heliga böcker men jag är inte religiös. Jag tror absolut att saker som har skrivits ned i dessa böcker har hänt. Jag tror dock att de är väldigt överdrivna. Jag tror att det fanns en person vid namn Jesus, jag tror att de vise männen fanns och så vidare. Samtidigt så tror jag på Big Bang, dinosaurier och vägen från apor till människor. Jag tror på vetenskapen men samtidigt på att händelserna i heliga böcker och skrifter har hänt. Jag tror inte att Gud skapade jorden. Tyvärr, vore ändå ganska häftigt att ha en så stark tro. Men jag kan inte tro på det.

10. Jag började köpa julklappar i augusti. Som jag skrev på punkt 5 så gillar jag inte stress. Jag skulle aldrig klara av att ge mig ut 23 december på julklappsjakt. Jag gillar att planera och vara förberedd. På så sätt kan jag njuta av min favorit-högtid i lugn och ro när den väl kommer.

 

Hoppades ni fick lära er någonting nytt om mig och att ni tyckte om detta inlägg! :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas