Elin

Kategori: Graviditet

Craving

Surt. <3>

40% avklarat

Godmorgon! Idag har vi varit gravida 40% av tiden. Detta känns givetvis riktigt bra. Nästan halvvägs. Imorgon går vi dessutom in i vecka 17. Jag läste att barnet är ca 16 cm lång och väger 100 g i vecka 16. Känns helt sjukt. Jag har dessutom blivit mycket "tjockare" på bara den senaste veckan. Helt sjukt att man kan se så stora förändringar på endast sju dagar. Bilden är från igår, snart ser jag inte längre mina fötter när jag står rakt.

Att berätta för föräldrarna

Detta var någonting som varken Micke eller jag tyckte var speciellt jobbigt. Det var väl klart att vi var lite nervösa men jag var nästan hundra på att alla fyra skulle reagera som jag hade tänkt mig, vilket de också gjorde. Det blev väldigt glada. Pappa tappade orden och fick bara fram wow och ett leende, mamma tappade hakan (alltså verkligen bara satt och gapade) och började gråta. Haha. =)

Samtliga fyra föräldrar (plus syskon och mor- och farföräldrar) fick reda på det på julafton. Vi fick så himla mycket glädje och kärlek visat för oss när vi meddelade familjerna. Så himla roligt, gör denna resa tusen gånger enklare dessutom.

Här ovan ser ni bild på det mina föräldrar fick av oss och här nedan ser ni det som Mickes föräldrar fick av oss... =)

Vecka 14

Vilka bra dagar jag haft. I torsdags tog jag mig hem till en av mina bästa vänner under eftermiddagen. Hon bjöd på pizza och en kväll fylld med en massa snack. Igår åkte vi hem till min pappa för middag och mys innan vi åkte iväg till en annan kompis som nyligen flyttat. Vi åkte sedan tillbaka till pappa och sov kvar där. Dagen idag har varit lugn, vi har slappat hela dagen. Under eftermiddagen gick Micke och jag hem till mamma för en fika och sedan vidare till Mickes mamma för trerätters och mello-kväll. Fantastiska dagar med andra ord. =) Bilden är från i onsdags, då vi precis gick in i vecka 14. Ser mest ut som att jag ätit för mycket gottigheter och växt av den anledningen, men riktigt så är det ju inte...

Bebiskläder

Nu när vi väntar en bebis så måste vi ju givetvis köpa en hel del grejer. Vi har inte köpt en endast grej ännu, det enda vi har är en snutte som Mickes mamma köpt. Det är väl dags att börja shoppa lite kläder och nödvändigheter snart. Ska även gå igenom min morfars vind på saker jag och mina syskon hade när jag var liten, ska exempelvis få spjälsängen jag sov i när jag var liten. Gör det hela lite roligare. =) 

Var inne på Ellos och hittade nyss tre söta små set som jag är väldigt sugen på att klicka hem....
Direktlänkar under bilderna.

HÄR (finns även i rosa) // HÄR // HÄR

Träning

Då jag inte mått så himla bra tidigare så har jag inte kunnat göra mer än nödvändigt. Det nödvändiga har varit promenader till och från tåget, annars har jag nästan bara varit i horisontalt läge då jag inte sprungit till toaletten. Nu är det bättre. Inte bra, men bättre. Därför passade jag idag på med lite träning. Körde balans och aktivering av de inre magmusklerna med hjälp av en pilatesboll. Det var skönt att få lite aktivering. Måste även börja köra ben mer inför skidresan och rygg/axlar för att kompensera den kommande framtyngden. Men ett steg i taget. =)

Bild från film, därför inte så himla rolig men bättre än ingen...

Ultraljudsbarnmorskorna

I torsdags åkte Micke och jag in till Liljeholmen till en privat mottagning för ett ultraljud. Mottagningen vi kom till kan har varit den finaste och mest genomtänkta jag någonsin sett. Allt gick i en mjuk grön ton, även personalens kläder, det var tända ljus och ett väntrum med mjuka stolar. Sen att personalen dessutom var hur trevlig som helst gjorde att vi båda gav högsta möjliga poäng i sin helhet. Detta var det första ultraljudet någonsin för både mig och Micke (eller ja, jag har varit med när en hund blivit undersökt med ultraljud... men ändå). När barnmorskan började kom det snabbt upp en bild på den lilla i magen. Helt sjukt. Känns så overkligt. Både Micke och jag blev helt tårögda. Kändes väldigt konstigt att se någonting inuti mig som rör sig. Nästan lite äckligt.. Men samtidigt helt magiskt och fantastiskt. Allt såg bra ut just då, vi får bara hoppas att det fortsätter i den riktningen. =)

Den lille sov först men barnmorskan lyckades väcka den, då började den sprattla och suga på tummen.

Gravid!

Jaha ni. Nu är det som så att jag lyckats bli på smällen! Detta är någonting som både jag och Micke tycker är riktigt roligt och helt fantastiskt. Vi ville det så vi blev givetvis riktigt glada när vi fick reda på det. =) Jag är nu i vecka 13 (12+3) och det känns väldigt skönt att ha de mest kritiska veckorna över, även om det fortfarande kan hända någonting oväntat.

Vi fick reda på graviditeten den 14 december. Min syster fick reda på det dagen efter och alla föräldrar och syskon fick en liten lapp i julklapp. Kan visa upp det vid ett senare tillfälle. =)

Bild från början av december.

Jag tänkte skriva om detta här, mest för att ha att titta tillbaka på senare men också för att jag själv tycker det är kul att läsa "gravid-bloggar". 

Upp