Elin

Kategori: Hälsa

Att prioritera kvalitet

Jag är verkligen en tjej som prioriterar kvalitetstid över allt annat. Jag är heller inte svårtflörtat. Jag kan göra vad som helst så länge jag får umgås med personer jag tycker om. Nu bor ju jag och Micke typ tillsammans och då gillar jag att lyxa till det lite. Varje kväll brukar vi kolla på serier eller film och bara vara. Det är underbart, det är hälsa. Idag myser vi med denna skål med gottigheter.

 

Godmorgon

Veckorna bara flyger iväg. Det är faktiskt ganska skrämmande. Jag hinner inte med dagarna för fem öre. Ett fingerknäpp och så är en dag förbi. 

Dagen idag började i alla fall på bästa sätt. Måndag morgon och stod utanför dörren 04.50 för en tidig powerwalk med Micke innan frukosten. Bästa sättet att få starta dagen på. Vakna till liv med motion och morgonluft för att sen fylla på med energi - frukost, tillsammans med människan du vill spendera alla dina dagar med. Nu ska vi båda snart rulla iväg mot jobbet.

Hoppas ni får en underbar dag! 

 

Tänk dig själv lycklig

Har du någon gång tänkt på hur många negativa tankar just din hjärna samlar upp under en hel dag? Hur många positiva tankar tänker du under en dag? När man ser det på det viset så har man ett helt annat perspektiv, eller hur?

Det är helt befängt hur vi kan tillåta vår egna hjärna, som sitter i hop med resten av våran kropp, att tänka nedvärderande tankar om oss själva. Vår högra hand skulle ju aldrig ge vår vänstra hand en smäll, så varför tillåter vi våran hjärna att ge oss ett hårt slag i magen?

Visste ni att hjärnforskare kommit fram till att optimister (positiva hjärnor i detta syfte) lever i snitt åtta år längre än pessimister (negativa hjärnor i detta syfte)? Åtta år är en lång tid, det hinner man göra mycket på. Det finns även studier som visar att barn skrattar och ler över 300 gånger per dag. Vågar ni ens gissa på hur mycket vuxna drar i smilbanden under en dag? Femton gånger, i genomsnitt...

En människa tänker över 40 000 tankar per dag, 90 % av dessa är negativa. I genomsnitt. Detta påverkar absolut vår hälsa negativt. Det skadar hjärnan. För att lyckas tänka dig lycklig så måste du lära dig att vända hela ditt tankesätt. Försök se ljusglimtarna även under den där regniga måndagen. Försök skapa positiva känslor i olika situationer. Säg till dig själv att du är vacker och fantastisk på alla sätt och vis, för det är du. Du är den finaste människa du kan vara.

Fråga dig själv varje kväll; Vad var det vackraste jag såg idag? Vad var det roligaste som hände idag? Har du svar på detta så kan jag gratulera dig till åtta år extra i livet, är inte bara det en vinst i sig?

Vi har makten att bestämma hur vi ska må, psykiskt, så varför inte må bra?

Kvalitetstid

Någonting jag prioriterar väldigt högt är kvalitet. Därför var det otroligt mysigt att ha lite vindruvor, färska jordgubbar och en god chokladkaka att äta i sängen tillsammans med Micke framför en serie. Mycket skratt och prat. Då mår jag som bäst.

Cravings for chocolate

Myskväll med choklad, sockor, kisse, pojkvännen och serier. Klagar inte. Hur spenderar ni denna fredag?

Run Forrest, run

Dagen idag har ju varit helt fantastisk.

Min morgon började 04.50 utomhus med Micke. Vi tog en powerwalk och åt sedan frukost tillsammans. Sedan jobbade jag till 12, åkte och köpte god lunch till mig och Micke. Efter det tog jag mig ut på en underbar löprunda i solen. Sprang inte så långt, lyckades knåpa ihop dryga 5 km, och inte heller fort. Så himla skönt. Bara en riktigt positiv och glad runda. Viktigt att ta det lugnt i början. Jag har ju inte sprungit på länge eller regelbundet. Första gången utomhus för i år dessutom. Nu gäller det bara att bygga upp igen! Nu blir det Sleepy Hollow i sängen med min fina kille, riktig kvalitetsdag.

Veckan kunde inte startat bättre.

Dagens enda frågetecken är varför kranen står på när jag tar en selfie och varför där ligger en tofs. Ser ju fräscht ut. Jag skyller på katten.. Han älskar att leka med de där tofsarna och vattnet. Måste vara det.

Ärlighet

Hej världen finaste läsare. ♥

Jag vet inte riktigt hur jag ska inleda detta inlägg. Det känns stelt på något sätt. Jag känner ändå att jag måste uppdatera er om hur livet ser ut nu och varför jag varit lite till och från. Det är väl en ganska lång historia egentligen men jag ska försöka dra den så snabbt och simpelt som möjligt.

Som ni kanske vet så är jag utbildad personlig tränare och även utbildad i nutrition. Detta ledde till att jag sökte jobb på ett gym som personlig tränare - jag fick det. Det var inget snack om saken. Det var det jag ville göra. Jag startade även upp ett företag med syftet att hjälpa privatpersoner med kost- och träningsprogram online. Jag jobbade även i en butik. Som ni kanske förstår så tog allt jobb upp mer än femton timmar om dagen, sju dagar i veckan. Jag blev stressad. Jag orkade inte prestera bra i min egna träning, jag orkade eller hann inte laga mat. Sov ordentligt gjorde jag inte heller.

Jag sjönk, precis som ett skepp. Det gick fort. Vid månadsskiftet januari/februari bestämde jag mig. Jag kan inte leva såhär längre. Jag måste ta tag i mitt liv för jag kommer bara sjunka lägre och lägre om jag fortsätter såhär. Utsidan och bloggen kanske strålade av hälsa, jag trodde ju att jag mådde bra psykiskt också. Att leva med ständig stress är inte roligt, det är inte hälsa. Hälsa inifrån och ut är ju det min blogg står för.

Jag har nu sagt upp mig nästan helt och skaffat ett nytt jobb. Ett jobb som inte är varken tränings- eller hälsorelaterat och som därför heller inte kan påverka min träning negativt på samma sätt. Det var ju det som var början, jag spenderade nästan varje vaken timme antingen på gymmet eller med att skriva kost- och träningsscheman. Det var inte roligt att träna då.

Det känns så skönt, nästan som om en sten lättat från bröstet. Som om jag äntligen kommit upp till ytan och börjat min simtur mot land. Det känns verkligen som att allt flyter på som det ska nu med nytt jobb, flytta hemifrån första juni, vår lilla kisse som gör allt mysigare. Jag kommer fortfarande att jobba med mitt företag men inte alls med så många kunder som jag tog mig an tidigare. Jag vill hjälpa och i rätt mängd så är det kul.

Dit jag vill komma med detta är att stanna aldrig kvar på en plats där du inte mår bra eller där du sjunker. Din hälsa är värd mer än allt annat. Dagens samhälle är hemskt och tvingar oss till en hel del saker. Stå emot allt som påverkar dig negativt, det blir bättre.

Kram! ♥

På denna bilden utstrålar jag hälsa, ända från själen. Precis så ska det vara. ♥ 

Greek style

Min träningsresa

Hur hamnade jag här? Hur gick det till?

I min uppväxt har jag alltid varit ganska aktiv. Jag har gått på olika sporter, jag har spelat fotboll med vänner och så vidare. Jag är uppväxt med att cykla, gunga och sådana typiska saker barn som är födda på 90-talet gjorde. Känns som att de som är födda nu på 2000-talet växer upp i soffan med en iPad och framför datorn.

Uppe i tonåren så blev jag dock väldigt stillasittande i vardagen. Jag red, jag åkte skidor på vintern och var ute i naturen på sommaren men generellt sätt så var jag väldigt stillasittande.

Det var bakgrunden och uppväxten, vad hände sedan?

Det var när jag ville komma in på en utbildning för typ tre år sedan, sommaren 2012, som mitt liv tog en vändning. Detta på grund av att jag suttit kvar utanför Ica Maxi och sett en polisbil, mina tankar skenade i väg. Jag var tvungen att kunna springa 2 kilometer under 10.15 minuter tror jag det var. Jag började springa med pappa, som sprungit mycket i sitt liv. Det var hemskt och jag hatade det, men jag gjorde det oftast. Pappa drog, bokstavligt talat, ut mig. Jag kunde säga att jag hade halsont och så vidare bara för att få slippa. Samtidigt så drog, bokstavligt talat här med, min pojkvän med mig ut på promenader i princip dagligen. Jag började vid denna tid även tänka mer på vad jag åt och ändrade om småsaker, till exempel att jag slutade äta godis varje dag. Jag bytte ut rostbrödet mot grovt bröd. Små och enkla saker som faktiskt gjorde någonting psykiskt såväl som fysiskt.

Jag gick ned en del. Jag var absolut inte tjock innan, verkligen inte. Jag hade en del fett men mådde inte så bra i mig själv. Sedan tog jag rekord, jag var inte riktigt i mål men endast fyra sekunder från.

Att nästan vara i mål triggade mig otroligt mycket och jag började tänka ännu mer på vad jag åt och tränade väldigt mycket, mest löpning och promenader men även styrka hemifrån.

Jag fick sedan en pulsklocka och blev ännu mer taggad. Jag körde hårt men i princip endast med löpning, promenader och styrka hemifrån. Klättring, vandring, skidåkning och ridning fick visserligen också en plats i vardagen då och då.

Januari 2014 köpte jag mitt första riktiga medlemskap på ett riktigt gym. Allt jag haft tidigare var klippkort, prova på att ett litet gym i källaren hemma. Jag började se skillnad nästan på en gång och blev ännu mer taggad, om det nu var möjligt? Jag bodde verkligen på gymmet, var där i princip varenda dag och tränade antingen med min pojkvän eller gick på pass. Tänkte mycket på kosten och rörde mig otroligt mycket. Jag läste även mycket inom detta breda ämne och blev mer och mer intresserad.

I juni 2014 så tog jag en engelsk utbildning inom näringslära och i augusti samma år så började min utbildning till int. lic. Personlig tränare.

Började jobba på ett gym och startade eget företag för att ha möjligheten att hjälpa alla er. Fick så otroligt mycket tillbaka. <3

Resan har varit fantastisk, men det är en resa som aldrig kommer ta slut, en resa som jag aldrig kommer ge upp. Mina egna resultat och den feedback jag får från mina kunder ger mig styrka att klara av vad som helst.

Här står jag idag. Älskar det jag gör. En helt annan människa. Nu när jag suttit och skrivit denna historia så undrar jag: Vart hade jag varit om jag inte suttit kvar i bilen utanför Ica Maxi den där dagen?

Rörigt inlägg men det var precis vad början på min resa var. Tränar ni? Om ja, hur hamnade ni där? Kan ni inte berätta om er resa?

Terapi för själen

Jag får ofta frågan: Vad gillar du att göra när du inte tränar?

Bilderna besvarar nästan sig själva. Jag är en otroligt äventyrslysten person och älskar att göra det mesta som har med frisk luft att göra. På somrarna seglar jag och vandrar, på vintrarna åker jag skidor. För att bara nämna någonting, som sagt så är jag inte svårflörtad. Jag tycker att det är viktigt att man har en del intressen och lever efter dessa. Det är hälsa för mig. För hur kul är det att sitta vid datorn eller tv:n hela dagarna, varje dag? Inte speciellt. Det är dock skönt ibland, speciellt framför en bra serie eller film.

Har du några stora intressen? Lever du ut dessa?  

Proteinbolaget

En ny shaker // Whey Premium Cookies & Cream // BCAA Cactus & Lime Använd min kod "PBGURKPAJ" för rabatt. 20% på ovan nämnda, 10% på resterande produkter.

Att leva i nuet

Denna helg är som sagt den första lediga på allt för länge för mig. Jag är dessutom ute på landet med min pojkvän. Vad passar bättre då än att ha en terapihelg och jobba inifrån och ut? Denna helg ligger fokus på själen och att leva i nuet. Jag är rätt så dålig på att leva här och nu, tänker alltid framåt i tiden. Därför vill jag jobba på det.

Jag tog en promenad i solnedgången och bara var. Den friska luften och solen gav mig mycket positiv energi och jag känner att mina batterier redan är fulladdade. Ska hoppa in i en dusch nu och sedan få god mat serverad. Ikväll blir det film med lite gottigheter. Allt för att själen ska bli lycklig. Hälsa är inget utseende. Hälsa kommer inifrån.

Bilden är tagen med min nya iPhone 6.